Lanţ Uman pentru pacienţii diagnosticaţi cu psoriazis

ziua-internationala-a-psoriazisuluiSocietatea Română de Dermatologie desfăşoară campania de informare „Acceptă-mă, susține-mă, apropie-te!”, dedicată persoanelor cu psoriazis, prin care se doreşte informarea şi consilierea pacienţilor, dar şi a populaţiei în general, având în vedere că una dintre problemele majore ale afecţiunii este marginalizarea pe care bolnavii o resimt din partea societăţii. Un studiu recent arată că cele mai mari îngrijorări ale pacienţilor nu se referă la boală în sine, ci la percepţia, proprie şi a celor din jur, legată de aspectul lor.

În data de 31 octombrie 2016, în Bucureşti, zeci de persoane au participat la formarea unui lanţ uman, pentru a transmite că psoriazisul nu se ia prin atingere, nefiind contagios.

„Prin acțiunea Lanț Uman, am transmis un mesaj de susținere pentru pacienții cu psoriazis și de solidaritate cu cei care suferă de această boală, cărora le suntem alături prin consiliere de specialitate, cu informații și educare, dar și prin susținere morală. Pentru persoanele care se tem de atingerea unui pacient cu psoriazis, mesajul Societății Române de Dermatologie este că psoriazisul nu este o boală contagioasă”, a declarat Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, Președinte SRD.

3% din populaţia de pe glob suferă de psoriazis

Psoriazisul devine o condiţie medicală din ce în ce mai răspândită, afectând 3% din populaţie la nivel mondial, această cifră însumând doar cazurile diagnosticate. Este una dintre cele mai neplăcute și imprevizibile afecțiuni cutanate, caracterizată prin multiplicarea celulelor pielii de până la 10 ori mai rapid decât în mod normal, combinată cu inflamaţia epidermică şi dermică. Se manifestă prin papule sau plăci eritematoase, bine delimitate, acoperite de scuame argintii şi apare, de obicei, pe genunchi, coate şi scalp, dar poate afecta, de asemenea, trunchiul, palmele și tălpile picioarelor.

Psoriazisul este o boală cronică, ce reapare episodic pe parcursul vieții și nu poate fi vindecată complet. În prezent, există numeroase variante de tratament eficiente, care ajută pacienții să țină boala sub control și să ducă o viață normală. Mai multe informaţii pot fi aflate pe pagina de website a campaniei, www.psoriazis.info.

 

 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.