Legătura dintre receptorul GPR158 și depresie

Cercetătorii de la The Scripps Research Institute din Florida, Statele Unite, au descoperit o nouă pistă pentru a trata tulburarea depresivă, o problemă care afectează mai mult de 16 milioane de adulți americani. Studiul arată că persoanele cu niveluri crescute ale receptorului GPR158 sunt mai predispuse la apariția depresiei în urma stresului cronic. Următorul pas în acest proces este apariția unui medicament care ar putea targeta mult mai ușor acest receptor.

GPR158, rol important în apariția depresiei

Experții susțin că GPR158 joacă un rol important în apariția depresiei după ce s-au descoperit niveluri crescute ale acestei proteine la persoanele cu tulburare depresivă majoră. Pentru a înțelege mai bine rolul acestui receptor, oamenii de știință au studiat efectele sale pe șoarecii de laborator. Testele comportamentale au indicat că atât masculii cât și femelele sufereau  de depresie în urma stresului cronic. Pe de altă parte, suprimarea GPR158 a protejat șoarecii împotriva dezvoltării comportamentelor asemănătoare depresiei. S-a demonstrat că receptorul afectează căile de semnalizare implicate în reglarea stării de spirit în regiunea creierului numită cortex prefrontal.

 

Sursa: Sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.