Lupta împotriva cancerului a fost răsplătită cu Premiul Nobel pentru Medicină!

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină a fost câștigat de către un american și un japonez, ca urmare a descoperirii terapiei împotriva cancerului, prin inhibarea reglării imune negative. Într-un comunicat de presă, este subliniat faptul că cei doi câștigători, prof. dr. James P. Allison (SUA – foto dreapta) și prof. dr. Tasuku Honjo (Japonia – foto stânga), au jucat un rol esențial din punct de vedere al muncii depuse în ceea ce privește descoperirea soluțiilor pentru a stimula sistemul imunitar să atace celulele tumorale.

Tratamentele descoperite, esențiale pentru pacienți

Prof. dr. James P. Allison a studiat o proteină care funcționează ca o frână asupra sistemului imun. El a realizat importanța eliberării acestei frâne pentru a permite celulelor imune să le atace pe cele canceroase. Acest concept a fost ulterior transformat într-o nouă modalitate de tratament pentru pacienți.

Prof. dr. Tasuku Honjo a descoperit o altă proteină care funcționa, de asemenea ca o frână, dar cu un mecanism diferit de acțiune. Terapiile bazate pe descoperirea sa au fost extrem de eficiente în lupta împotriva cancerului.

În urma descoperirilor celor doi, au apărut medicamente din clasa inhibitorilor punctelor de control (checkpoint inhibitors), folosite pentru cancerele de plămâni, renal, de vezică urinară, de piele etc.

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină sunt stabiliți de către 50 de profesori, după ce în prealabil Comitetul Nobel evaluează candidații. Din anul 1901, Premiul Nobel este acordat oamenilor de știință care au realizat cele mai importante descoperiri pentru omenire.

Sursa: nobelprizemedicine.org; sursa foto: thenational.ae

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.