Premieră în România: O pacientă de 91 de ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru revizie totală de șold

La spitalul Euroclinic, o pacientă de 91 de ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru revizie totală de șold, după ce vechea sa proteză s-a uzat. Pacienta avea dureri foarte mari și singura modalitate de a se deplasa era cu ajutorul unui cadru. Fostă sportivă de performanță și antrenor de gimnastică, pacienta eeste o persoană activă chiar și la 91 de ani, astfel că singura soluție pentru ea a fost înlocuirea vechii proteze, care se uzase după 15 ani de folosire.

Operația de înlocuire a fost efectuată de către Dr. Vlad Predescu, medic primar ortoped, după ce pacienta a fost refuzată de mai mulți chirurgi din spitalele de stat, din cauza riscurilor intraoperatorii crescute. Înlocuirea protezei deteriorate reperzintă una dintre cele mai mari operații în ortopedie, care este cu atât mai dificilă cu cât vârsta acientului este înaintată. Dr. Vlad Predescu are o experiență importantă în tratarea pacienților în vârstă care suferă de poliartrită reumatoidă, pacienți care prezintă anumite particularități în ceea ce privește pregătirea preoperatorie și conduiteti postoperatorii.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.