Manifestare științifică 4-5 iulie: Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist

Asociația de luptă împotriva bolii Parkinson și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa” Iași, cea de-a treia ediție a conferinței „Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist”. Manifestarea va avea loc la Iași, în amfiteatrul Institutului de Medicină Legală, în perioada 4-5 iulie 2013. Evenimentul interdisciplinar se adresează: pacienților și însoțitorilor acestora, medicilor cu specialitatea neurologie, medicina de familie, recuperare medicală, nutriție, kinetoterapie, psihologie, urologie, geriatrie, farmaciștilor, asistenților medicali și de farmacie.

Printre temele ce urmează să fie abordate în cadrul conferinței se află: diagnosticul bolii Parkinson, principii de recuperare neurologică ale pacientului cu boala Parkinson, efecte adverse ale medicamentelor antiparkinsoniene, nutriția în boala Parkinson, depresia și anxietatea în boala Parkinson, îmbătrânirea activă în boala Parkinson, managementul durerii la pacientul cu boala Parkinson, stimularea cerebrală profundă, reeducarea limbajului și a funcțiilor cognitive la persoanele cu boala Parkinson, terapia ocupațională-soluții pentru păstrarea vieții independente în lupta cu boala Parkinson.

Coordonatorul științific al manifestării este Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu, șeful Secției de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași.

Taxele de participare la eveniment variază astfel: 30 lei pentru membrii Asociației de luptă împotriva bolii Parkinson, 50 lei pentru pacienți non-membri ai asociației, însoțitori, asistenți medicali și de farmacie, 100 lei pentru medici și farmaciști.

Pentru medici, farmaciști, asistenții medicali și de farmacie, taxa cuprinde: accesul la lucrări, diploma și creditele EMC/EFC, pauzele de cafea, cina festivă, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson” (Dan Răican, dr. Dan Fărcaș). Detalii și înscriere: [email protected], [email protected], 0756. 03.03.16, www.houston.ro.

 

Text: Bianca Bădescu

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.