Medicament împotriva cancerului, cu 50% rată de răspuns!

Un medicament folosit în imunoterapie, numit Keytruda (pembrolizumab), are efecte neaşteptat de bune asupra bolnavilor de cancer. Conform sciencedaily.com, un studiu clinic de 3 ani, realizat pe 86 de pacienţi care sufereau de 12 forme diferite de cancer ce presupuneau un defect al mecanismului reparator (MMR – Mismatch Repair Genes), a avut rezultate extrem de încurajatoare, jumătate dintre bolnavi răspunzând tratamentului. Studiul a fost efectuat în şase spitale din S.U.A., iar toţi cei afectaţi de cancer efectuaseră anterior cel puţin o terapie, fără niciun rezultat.

Cercetările continuă pentru a creşte rata de răspuns la medicament

După 12,5 luni de tratament cu pembrolizumab tumorile s-au micşorat cu 30%, la 46 din cei 86 de pacienţi (rată de răspuns 53%). La 18 din cei 46 de pacienţi tumorile au dispărut complet! Alte date ale studiului arată că la un an de la administrare 65 de pacienţi erau în viaţă (76%), iar la doi ani 55 (64%) dintre ei trăiau. Toţi pacienţii au primit pembrolizumab (Keytruda) intravenos, la fiecare două săptămâni, timp de doi ani.

Ţinând cont de costurile extrem de mari ale tratamentului cu pembrolizumab (începând de la 100.000 de dolari pe an) cercetătorii de la Bloomberg-Kimmel Institute continuă studiile pentru a creşte numărul de pacienţi cu MMR cu răspuns pozitiv la medicament. Fără imunoterapie pacienţii cu forme de cancer avansat au o perioadă de supravieţuire de până la 6 luni. Defectele MMR, descoperite de Bert Vogelstein în 1993, reprezintă mutaţii ce dezactivează abilitatea celulelor de a repara erorile ADN-ului în procesul de replicare al acestuia.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.