O echipa de medici specialisti in chirurgie cardio-vasculara pediatrica din Franta opereaza gratuit in Romania

Doi medici din Franta, specialisti in chirurgie cardio-vasculara pediatrica care reprezinta Fundatia ”Mecenat Chirugie Cardiaque” opereaza pro-bono cazuri sociale in Romania. Proiectul, prin care copii ce sufera de malformatii cardiace vor fi operati gratuit, este initiat de Intermedicas si Fundatia Regina Maria, care vor co-finanta interventiile chirurgicale.

“Posibilitatile efectuarii intervențiilor chirurgicale cardio-vasculare la copii sunt foarte limitate din punct de vedere logistic. In acest moment nu exista sali de operatie pentru sugari ssi copii mici in spitalele de stat din Romania. Consideram ca este si responsabilitatea operatorilor din domeniul privat sa contribuie la salvarea vietilor pacientilor romani foarte tineri. Am decis, astfel, sa luam atitudine fata de aceasta situatie si sa preluam initiativa, astfel incat sa putem acorda o sansa la viata copiilor cu malformatii cardiace congenitale. Suntem onorati sa colaboram cu Fundatia Mecenat Chirurgie Cardiaque din Franța si suntem recunoscatori Fundatiei Regina Maria ca a acceptat sa co-finanteze, alaturi de noi, aceste interventii”, a declarat Ana Maria Marian, managing director Intermedicas.

Daca aveti pacienti sau cunoasteti copii care au nevoie de o astfel de interventie si nu au posibilitati materiale, ii puteti indruma catre Intermedicas sau catre Fundatia Regina Maria.

Cei doi medici implicati in proiect sunt: prof. Dr. Olivier Bical, Doctor in medicina la universitatea Pitié-Salpétrière, Paris (1978), chirurg specializat în cardiologie acreditat de Haute Autorité de Santé din Franta, cu o experienta de 40 de ani in spitale si institutii medicale de prestigiu si prof. Dr. Ovidiu Nuțu, medic primar, doctor in stiinte medicale cu specializarea in chirurgie cardiovasculara si toracica.

 

Text: Bianca Badescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.