Operație în premieră cu o proteză de ultimă generație din pyrocarbon

Pentru prima dată în România a avut loc o intervenție de înlocuire a unui os necrozat al mâinii cu o proteză de ultimă generație din pyrocarbon. Operația a fost efectuată de către o echipă de specialiști, multidisciplinară, de la Clinica Zetta – Centru de Excelență în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă. Implantul de proteză din pyrocarbon a fost efectuat pe un pacient de 21 de ani, care suferea de necroza osului semilunar, la nivelul încheieturii pumnului. În momentul intervenției, necroza era într-un stadiu avansat, afecțiunea fiind diagnosticată acum aproximativ un an și jumătate.

Intervenția a reușit și pacientul este într-o stare bună

Intervenția a însemnat excizia osului necrozat de la nivelul încheieturii pumnului, pregătirea oaselor învecinate pentru proteză, recoltarea unei grefe de tendon și fixarea protezei în poziție anatomică cu ajutorul grefei de tendon și al unor dispozitive din titan și gore-tex.

„Intervenția a avut un grad ridicat de complexitate, având în vedere precizia cu care trebuie efectuată, însă datorită pregătirii solide a echipei medicale, a fost încheiată cu succes. În prezent pacientul este într-o stare bună și urmează să înceapă perioada de recuperare, care va dura în jur de două luni. Acesta este doar un exemplu al tratamentelor chirurgicale de ultimă generație care pot fi realizate în clinica noastră”, a declarat Dr. Iulian-Daniel Vîlcioiu, medicul pacientului.

Echipa multidisciplinară ortoplastică a fost alcătuită din dr. Dragoș Zamfirescu – doctor în științe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, dr. Iulian-Daniel Vîlcioiu – medic specialist ortopedie și traumatologie, doctor în științe medicale și dr. Irina Luca – medic anestezist.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.