(P) Când o informație face cât o decizie

Poate v-ați întrebat, cu diverse ocazii, de ce lucrurile se schimbă atât de greu în sistemul sanitar, de ce e atât de complicat să se ia decizii bune care să facă lucrurile să meargă în direcția corectă. Deși este greu de crezut, o bună parte din perpetuarea inerției nu vine din rea-voință, ci din asimetria de informație.

Ceea ce un medic știe și este clar ca lumina zilei, nu ajunge și la factorii de decizie la fel de clar, pentru că, de cele mai multe ori, cei care iau decizii nu sunt “pe front, în linia întâi”.

Vestea bună este că, de cele mai multe ori, există un interes pentru a afla părerea medicilor, iar o veste și mai bună este că acum a apărut și un canal de comunicare care va face transferul de informație, mai simplu și mai eficient.

La începutul anului 2021 a apărut Daedalus Medical, o comunitate de medici cărora le pasă de ce se întâmplă în sistem, care vor și pot, prin feedback-ul lor, să schimbe lucrurile în bine – pentru ei și pentru cei din jurul lor. Medicii interesați se pot înscrie gratuit în această comunitate aici.

Daedalus Medical facilitează comunicarea între medici și diverși factori care pot lua sau influența decizii în sistemul sanitar – fie organizații non-guvernamentale, firme de farma sau chiar Ministerul Sănătății. Medicii primesc chestionare online pe care le completează în următoarele zile, atunci când au timpi morți sau când au disponibilitate pentru așa ceva. Chestionarele sunt prelucrate statistic și sunt 100% confidențiale. Medicii primesc, pentru efort și bunăvoință, onorarii între 50 și 400 de lei pentru fiecare chestionar completat – în funcție de lungimea și complexitatea acestuia. Se creează, astfel, o relație de tip câștig-câștig, care aliniază interesele medicilor cu cei care pot lua decizii în interesul acestora și care apreciază informația deținută de medici la adevărata ei valoare.

Mai mult decât atât, 3% din valoarea proiectelor pe care Daedalus Medical le realizează cu ajutorul și în interesul medicilor, se donează către organizații non-guvernamentale care sprijină proiecte pentru îmbunătățirea sistemului sanitar. Medicii din comunitate sunt consultați direct în alegerea proiectelor pentru care sunt donați acești bani.

Daedalus Medical este o inițiativă a Daedalus New Media Research – o companie care de peste zece ani construiește comunități în 13 țări din Europa Centrală și America Latină. Scopul acestei comunități este doar de a facilita transferul de informație prin intermediul chestionarelor și/sau al interviurilor. În jur de 500 de medici au răspuns până acum acestei inițiative și fac parte deja din comunitate.

Comunitățile de medici schimbă lumea în bine în cele mai multe țări din lume, iar acum a venit și rândul României. Orice medic interesat să intre într-o astfel de comunitate, o poate face cu mare ușurință aici.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.