(P) Tot ce trebuie să știți despre șamponul uscat

Șamponul uscat este considerat un remediu magic pentru păr. Acesta are proprietatea de a adăuga volum și de a oferi prospețime podoabei capilare, iar atunci când nu dispuneți de timp pentru a spăla părul cu șampon obișnuit, șamponul uscat va fi de mare ajutor.

Foarte multe persoane folosesc în mod activ șamponul uscat, însă puține obțin rezultatul mult dorit și așteptat. De regulă, experiențele mai puțin plăcute sunt asociate cu utilizarea necorespunzătoare a produsului. Astfel, în rândurile următoare vă vom prezenta tot ce trebuie să știți despre șamponul uscat.

Cum funcționează șamponul uscat?

Produsul se bazează pe amidon vegetal (de orez sau porumb), care are proprietatea de a absorbi excesul de sebum într-un timp foarte scurt. Acesta se aplică la rădăcina părului, după care se piaptănă buclele, astfel încât în doar câteva clipe părul va căpăta un aspect proaspăt și curat.

Când trebuie folosit?

Este important să știți că șamponul uscat nu este destinat utilizării zilnice. Acest produs este destinat exclusiv utilizării în situații precum:

  • dacă aveți o întâlnire importantă, dar nu dispuneți de timp pentru a spăla părul cu șampon obișnuit;
  • dacă aveți puțin timp la dispoziție pentru a vă aranja părul, produsul având și proprietatea de a conferi volum;
  • dacă vă aflați într-o călătorie.

Cum se folosește șamponul uscat?

Înainte de a utiliza șamponul uscat, agitați bine flaconul (dacă este sub formă de spray). Împărțiți părul în șuvițe (cu un pieptăn sau cu ajutorul mâinilor) și aplicați produsul doar la rădăcinile părului, nu pe toată lungimea acestuia. Șamponul se aplică de la o distanță de 15-20 cm și se așteaptă câteva minute pentru ca acesta să absoarbă complet sebumul. Se masează ușor cu degetele la rădăcină, după care se piaptănă bine pentru a elimina orice urmă de șampon uscat.

Șamponul uscat nu se folosește pe părul umed, deoarece nu va avea niciun efect, iar utilizarea frecventă a acestuia poate duce la uscarea scalpului, dezvoltarea bacteriilor, apariția mâncărimilor și a reacțiilor alergice. Din acest motiv, acesta trebuie utilizat doar în anumite situații.

Așadar, acest produs este foarte util și eficient atunci când vă doriți un look impecabil, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție. Nu ezitați nicio clipă în a vă achiziționa un șampon uscat, iar odată ce veți urma corect pașii de utilizare a acestuia, atunci cu siguranță veți obține rezultatele mult dorite.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.