Pauză în programul fără interferon, pentru pacienții cu hepatita C

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) face apel ca formalităţile pentru reluarea cât mai rapidă a programului fără interferon, pentru pacienții diagnosticați cu hepatita C, să fie grăbite. În acest moment există o pauză în program, între cele două contracte cost-volum-rezultat, cauzată de finalizarea la 31 august 2019 a vechiului contract, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Obiectivul de eliminare a hepatitelor este departe de realizare

Reprezentanţii APAH-RO speră ca discontinuitatea să nu se prelungească mai mult de 30 de zile, în condiţiile în care în acest moment autoritățile se află în perioada de soluționare a contestațiilor depuse de companii.

„Să nu uităm de categoriile speciale de pacienți (precum cei care necesită anumite proceduri medicale și au fost depistați în această perioadă) care așteaptă și pentru care timpul este o variabilă esențială în procesul de tratament. Este clar că mai sunt multe probleme de rezolvat pentru a atinge obiectivul OMS de eliminare a hepatitelor în următorii 10 ani în România. S-au realizat multe lucruri bune, mai ales în ultimii doi ani, dar mai sunt și mai multe de făcut. Cine consideră că problema hepatitelor este una rezolvată se înșală. Nu avem încă soluții pentru persoanele neasigurate, iar numărul acestora este impresionant în România, sau pentru alte categorii sociale precum consumatorii de droguri, cei care prestează servicii sexuale, pentru comunitățile sărace sau izolate etc.”, a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO.

Pacienții care au intrat în program până pe 31 august 2019 își vor urma tratamentul fără probleme. În schimb, persoanele nou diagnosticate vor trebui să aștepte încheierea noului contract cost-volum-rezultat, pentru a-şi putea începe tratamentul. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății și CNAS au anunțat că noul contract va include tratament şi pentru pacienţii care au gradul de fibroză F0, dar și pentru copiii şi adolescenţii cu vârste între 12 ani şi 18 ani.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.