Peste 100 de specialiști au participat la conferința „Abordarea transdisciplinară a adicțiilor”

În condițiile în care problema dependențelor este una tot mai evidentă în țara noastră, la Iași, în perioada 20-22 aprilie 2018, a avut loc conferința națională cu participare internațională „Abordarea transdisciplinară a adicțiilor”. La conferința organizată de Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania au participat peste 100 de specialiști din domenii precum psihologie, psihoterapie sau asistență socială. Temele principale ale evenimentului s-au axat în jurul adicțiilor care plasează România în top, precum adicția la alcool, droguri, jocuri de noroc, tutun, internet sau pornografie.

Dependența este o problemă cu care se poate lupta

Evenimentul a avut și două State-of-the-art lecture, susținute de prof. dr. Francesco Piani – “Community-welfare approach for alcohol related problems” și dr. Helge Kolstad – “A cultural and ecological approach to substance-related disease”. Alte teme abordate în cadrul evenimentului au fost „Abordarea sistemică a problemelor alcool-corelate și complexe, Aplicația AlcoHelp” (dr. Ovidiu Alexinschi), „Intervenții de tip e-health în abuzul și dependența de alcool” (dr. Eugen Hriscu), „Lecții pe care le-am învățat – detox în adicția etanolică și la etnobotanice” (dr. Irina Bălănuță), „Mituri ale utilizării morfinei în practica îngrijirilor paleative” (șef lucrări dr. Vlad Poroch).

„Conferința a pus accent pe conștientizarea faptului că dependența este o problemă cu care se poate lupta, că nu persoana cu dependență este problema, ci comportamentul pe care îl are, care s-a transformat într-un stil de viață […]. S-a remarcat nevoia de individualizare a tratamentului și a planului de recuperare în funcție de persoana care ți se adresează, iar asta înseamnă că este nevoie să știi ce se poate oferi unei persoane cu dependență care vine spre tine ca specialist […]. Ar fi necesar să se facă campanii de prevenire asupra unor adicții comportamentale, precum adicția de jocuri de noroc, despre care se cunosc foarte puține lucruri”, a declarat psihoterapeutul Alina Ciupercovici, Clinica ALIAT Suceava, coorganizator al conferinței.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.