Peste 500 de pacienți au fost tratați la Spitalul Pelican, Oradea

Încă de anul trecut, Medicover România a înființat în cadrul Spitalului Pelican, Oradea, o secție de suport COVID și un compartiment de terapie intensivă COVID, separat de celelalte secții. Astfel, au fost puse la dispoziția pacienților 46 de paturi, din care 20 de paturi de terapie intensivă.

O echipă dedicată

În prima linie a eforturilor Medicover România de combatere a pandemiei se află echipa de terapie intensivă de la Spitalul Pelican, formată din 66 de cadre medicale – medici primari și specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali și infirmiere.

Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație și în cele mai bune condiții de spitalizare, echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican a tratat peste 500 de pacienți din București, județele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Dolj.

Secția de suport COVID și compartimentul de terapie intensivă COVID dispun de o platformă de diagnostic accesibilă 24/7, dotată cu un computer tomograf și laborator, linie de gardă, specialiști medicină internă (boli infecţioase) și pneumologie.

În luna martie 2021, spitalul a primit prin ordinul Ministerului Sănătății cea mai înaltă calificare: spital de nivel 1 unde pot fi tratați pacienți cu forme severe de coronavirus.

Medicover România a adus un aport important și în sprijinirea campaniei naționale de vaccinare.  De la debutul campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea s-au efectuat peste 25.000 de vaccinări anti-COVID, în majoritate cu ser BioNTech Pfizer.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.