Peste 5900 de pacienți cu cancer au fost tratați la Amethyst Radiotherapy în 2015

200000 de tratamente pentru 5900 de pacienți au fost acordate în anul 2015 în cele 6 centre din Franța, Polonia și România. Dintre aceștia, 47% au fost tratați doar în țara noastră. Cel mai des întâlnit tip de cancer a fost cancerul de sân (29%), urmat de cancerul de prostată (17%), cancerul din sfera ginecologică (17%) și cancerul bronhopulmonar (18%).

Serviciile medicale oferite de Amethyst Radiotherapy acestor pacienți, pe lângă consultații și diagnostic, au fost radioterapia, brahiterapia, chimioterapia și terapiile de suport.

“Atât în Romania, cât și la nivel mondial, cancerul este a doua cauză a mortalității. Din cauza accesului limitat la programele de screening pentru depistarea precoce a acestei boli, pacienții vin adesea în stadii foarte avansate, ceea ce reduce șansele de vindecare. În cadrul clinicilor noastre, investim permanent în perfecționarea tehnicii și a personalului, astfel încât să garantăm accuratețea tratamentelor oferite. Tehnologia de tip IMRT VMAT prezentă pe acceleratoarele din cadrul Amethyst reprezinta una dintre cele mai performante metode de radioterapie disponibile în lume.” a declarant Conf. Dr. Kacso Gabriel, Director Medical Amethyst Radiotherapy România.

Cazurile oncologice sunt tratate la Amethyst multidisciplinar, în cadrul unei comisii medicale Tumor Board, din care fac parte medici oncologi, radiologi, chirurgi, radioterapeuți, fizicieni, nutriționiști și psihologi. Decizia de tratament se ia în urma analizei comisiei medicale, în funcție de recomandările fiecărui specialist și de protocoalele internaționale în oncologie, dar și în funcție de istoricul medical și evoluția stării sale de sănătate. În prezent, radioterapia este utilizată în Europa la aproximativ 70% dintre pacienții oncologici datorită eficienței sale, în timp ce în România, procentule ste de doar 25%.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.