Pneumologi de la importante centre de specialitate din țară se reunesc la Târgu-Jiu pe 15 și 16 mai

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie-Secțiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean Gorj, Universitatea “Constantin Brâncuși” și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 15-16 mai 2014 cea de-a Va ediție a conferinței naționale interdisciplinare Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, la Hotel Brâncuși din Târgu-Jiu (Bd. Brâncuși, nr. 10, Târgu-Jiu, jud. Gorj).

Evenimentul se desfășoară sub egida Societății Române de Pneumologie – Secțiunea de Tuberculoză si  este coordonat de către unul dintre cei mai de seamă medici gorjeni, Profesorul Universitar Doctor Constantin Marica, actual vicepreședinte al Societății Române de Pneumologie și expert TB și MDR al Organizației Mondiale a Sănătății. Președintele Comitetului de Organizare este Dr. Ktp. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Printre liderii de opinie care au confirmat prezența se află: Prof. univ. dr. Constantin Marica, Conf. univ. dr. Mimi Nițu, Conf. dr. Paraschiva Postolache, Conf. univ. dr. Oana Cristina Arghir, Conf. univ. dr. Marian Olaru, Asist. univ. dr. Beatrice Mahler, Asist. univ. dr. Radu Matache, Dr. Iulia Capitănescu, Dr. Spiridon Dumitrescu, Dr. Gindrovel Dumitra, Dr. Mihaela Udrescu, Dr. Nicolae-Iordache Iordache, Dr. Emilia Tabacu, Dr. Mihaela Mitrea, Dr. Dalia Manolache, Dr. Vlad Poroch, Dr. Roxana Mîndru, Dr. Sebastian Smâdu și mulți alții.

Cea de-a 5 editie a Simpozionului Național de Boli Respiratorii de la Târgu-Jiu are ca tema principală “Evitarea diagnosticului tardiv în patologia cronică respiratorie”. Simpozionul anual devenit deja tradiție în peisajul manifestărilor medicale reunește anul acesta pneumologi, infecționiști, medici de familie, kinetoterapeuți și specialiști în chirurgie toracică și oncopaliație. Programul este creditat cu 14 puncte EMC pentru medici (9 simpozion și 5 curs pre-simpozion) și 12 pentru asistenții medicali.

Vor fi abordate și teme non-medicale de actualitate, precum: noua consultație – un dialog al experților, importanța prevenției primare, comunicarea veștilor proaste – de la teorie la practică. Programul prevede și un curs pre-congres sustinut de Prof. univ. dr. Constantin Marica, pe tema diagnosticului diferențial imagistic între tuberculoză și alte patologii.

„În ultimii ani, România a înregistrat o serie de succese la capitolul Controlul Bolilor Respiratorii Cronice prin adoptarea ghidurilor internaționale privind supravegherea și controlul bolilor obstructive cronice, ca și a pneumopatiei difuze interstițiale. Au fost formate secțiuni academice în cadrul Societății Române de Pneumologie care să monitorizeze principalele maladii respiratorii cronice. Problema cea mai importantă o constituie insuficiența fondurilor pentru aplicarea unor programe de vârf pentru monitorizarea și tratarea acestor boli. De aceea sper ca această nouă ediție a manifestării de la Târgu-Jiu, dacă nu o să creeze soluții, măcar să ne dea motive de gândire asupra acestora” a adăugat Prof. Dr. Constantin Marica.

“Mă bucur să fiu din nou gazda acestui eveniment care și-a confirmat calitatea prin lectori, participanți și parteneri. La această a cincea ediție v-am pregătit un program care aduce în prim plan teme sensibile deosebit de interesante, această întâlnire fiind o nouă ocazie de a dezbate subiecte din sfera pneumologiei aflate la intersecția mai multor specialități medicale, tocmai pentru a facilita comunicarea și a genera soluții pertinente în gestionarea bolilor respiratorii, toate în beneficiul final al pacientului” a declarat Dr. Ktp. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, președintele Comitetului de Organizare al evenimentului.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.