Premieră medicală: prima dializă hepatică din lume la sugar a fost realizată de medicul român Cătălin Cîrstoveanu

Premieră medicală: prima dializă hepatică din lume la sugar a fost realizată de medicul român Cătălin CîrstoveanuUn bebeluș care avea complicații renale și hepatice, ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Marie Curie, a fost operat cu succes de doctorul Cîrstoveanu cu ajutorul unui aparat de dializă revoluționar. Acest aparat a fost oferit în probă Spitalului de către importatorii care au înțeles nevoia urgentă a medicului de a utiliza această tehnologie pentru a salva cât mai mulți nou-născuți.

În scopul achiziționării acestui aparat, medicul Cătălin Cîrstoveanu și Fundația Genesis Collegiate au inițiat un nou proiect de strângere de fonduri. Este nevoie de 20000 de euro pentru ca acest aparat să poată ajuta în continuare copiii sub 2 kg care ajung la Marie Curie cu insuficiență renală. Intervenția în astfel de cazuri este dificilă însă și fără acest aparat șansele de supraviețuire a prematurilor în urma intervenției sunt mici.

Impresionați de pasiunea și dedicarea medicului Cîrstoveanu, cei de la Fundația Genesis Collegiate au decis să se alăture proiectelor sale și să îl sprijine în lupta sa pentru salvarea vieților celor mici.

În vederea strângerii de fonduri, Fundația Genesis Collegiate va organiza un eveniment caritabil. În același scop, a fost lansată o platformă prin care oricine poate dona o sumă cât de mică pentru sprijinirea proiectului sau poate deveni fundraiser pentru a-i convinge și pe alții să ia parte la această acțiune. Platforma pentru donații se poate accesa aici.

 

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.