Premieră în România: femeile la menopauză vor putea rămâne însărcinate!

O procedură revoluționară ce oferă o șansă reală femeilor care se confruntă cu diagnosticul de infertilitate este disponibilă pentru prima dată și în România. La ora actuală, aceasta se efectuează în doar câteva țări din lume.

Menopauza precoce, rezerva ovariană scăzută, problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilității la femei. Dacă până de curând aceste diagnostice puteau însemna un capăt de drum pentru femeile care-și doreau un copil, cu ajutorul procedurii, numită Platelet Rich Plasma – PRP, ele își pot vedea visul împlinit.  

Intervenția care aduce noi speranțe

Implementată la nivel global, acum opt luni de zile, procedura PRP constă în extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora și injectarea apoi fie în ovare, care încep să producă din nou material genetic, fie în endometru, care se poate îngroșa suficient cât să poată permite implantarea embrionului.

Practicată în acest moment în doar câteva țări, printre care Grecia, Spania și Marea Britanie, PRP va fi folosită în premieră națională în România, în cadrul clinicii Genesis Athens din București.

„Ne bucurăm că avem ocazia, în premieră în România, să efectuăm această procedură revoluționară, care, cu siguranță, va schimba destinele multor familii. Este o șansă în plus pentru cei care nu mai aveau nicio speranță că vor avea copii. Și este o dovadă că în România se pot oferi servicii medicale de top”, a declarat Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Femei de 4 ani la menopauză, acum gravide

Prezent la lansarea procedurii PRP, profesorul-doctor Konstantinos Pantos, supranumit „părintele celor 40.000 de copii”, a precizat că a realizat această procedură în Grecia cu rezultate extraordinare. „Avem femei de 4 ani la menopauză care acum sunt gravide. Începem și în România și sperăm să avem și aici rezultate cel puțin la fel de bune ca în Grecia”, a afirmat medicul.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

  4 comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

  1. v**e**i**:

   este o minciuna!procedura nu se efectueaza in Romania!nici nu cunosc prea multe detalii despre aceasta procedura.ajungi sa platesti consultatia si sa nu ti se dea nici o informatie concreta.Clinica este una in care neseriozitatea primeaza, se asteapta cu orele chiar daca s-a facut programare prealabila. Doctorul nu poarta halat, contrar deontologiei medicale si isi manifesta interesul doar pentru persoanele cu foarte multi bani, dispuse sa plateasca pretul FIV-ului. se poate spune ca este o fabrica de bani si acesta este interesul principal.

   • Revista Galenus:

    Buna seara!

    Intelegem punctul dvs. de vedere, insa procedura este realizabila si in Romania.

    Va putem da mai multe detalii, daca sunteti interesata!

    Toate cele bune!

    • I**n**M**se:

     Buna ziua !
     Daca aveti amabilitatea , as dori informatii despre clinica din Romania care face deja aceasta procedura. Va multumesc !

    • Revista Galenus:

     Buna ziua,

     Gasiti numele clinicii in stire, iar mai multe informatii despre clinica gasiti pe site-ul acesteia. Cu mare placere!