Ribozomii ar putea fi utilizați pentru dezvoltarea de noi antibiotice

Cercetătorii din cadrul Spitalului Charité – Universitätsmedizin Berlin consideră că ribozomii reprezintă un factor-cheie în dezvoltarea de noi antibiotice. Ribozomii sunt organite celulare care conţin proteine şi ARN. Ribozomii sunt o componentă esențială a tuturor celulelor vii. Procesul de biosinteză a proteinelor este același în toate celulele, chiar și atunci când este vorba despre bacterii (de exemplu Escherichia coli). Dacă acest proces nu poate avea loc, celula moare, iar organismul unicelular (cum ar fi E. coli și alte bacterii) nu poate supraviețui.

Etapele studiului

Cercetătorii doresc să dezvolte o nouă categorie de antibiotice, ca urmare a răspândirii de noi agenţi patogeni rezistenţi la antibioticele existente. Astfel, oamenii de ştiinţă au cercetat etapele timpurii ale formării ribozomilor, cu scopul de a determina punctele-cheie ale procesului care ar putea fi de ajutor în dezvoltarea noilor medicamente antibacteriene și antimicrobiene. Ribozomii sunt formaţi din două subunități: o subunitate mai mare și una mai mică. Echipa de cercetători s-a concentrat asupra studierii naturii și dezvoltării celei mai mari subunități ribozomale din bacteria E.coli.

Proteina ObgE şi procesul de formare a ribozomilor

Pe parcursul studiului, echipa de cercetare a descoperit că unul dintre agenții-cheie în procesul de formare a ribozomilor este proteina ObgE. Formarea componentelor ribozomale implică mai multe proteine ​​ajutătoare. Una dintre aceste proteine ​​ajutătoare – proteina ObgE – acționează precum un conductor al întregului proces de formare. Astfel, această proteină ar putea reprezenta factorul cheie pentru dezvoltarea de noi antibiotice.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.