Romania, printre tarile cu cea mai scazuta speranta de viata din UE

Barbatii si femeile din Romania au o speranta de viata considerabil mai scazuta fata de populatia altor tari din UE. Mai mult decat stat, se pare ca, in ultimul deceniu, populatia Romaniei a scazut mai mult fata de alte tari din Uniunea Europeana.

Conform statisticilor, speranta de viata in cazul barbatilor – 69.2 ani si femeilor – 77.5 ani este comparabila cu cea a barbatilor si femeilor din Ungaria si Bulgaria. Cu toate acestea, in comparatie cu cele 15 tari membre ale UE (tari  membre ale UE inainte de mai 2004), barbatii si femeile din Romania au o speranta de viata considerabil mai mica, respectiv cu 8.1 ani si 6 ani.

In ceea ce priveste rata cazurilor de moarte la nastere (pentru 100.000 nasteri vii), rapoartele indica 21.1 cazuri pentru Romania in comparatie cu 5.6 cazuri in UE-15. La polul opus, indicatorul pentru mortalitatea in randul nou-nascutilor (pentru 1.000 nasteri vii) arata ca in Romania exista o medie de 10.1 in comparatie cu 3.7 in UE 15.

 

Text: Andreea Popescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.