Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie Filantropia a implinit 200 de ani de existenta

Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie Filantropia a implinit 200 de ani de existentaCel mai longeviv spital de ginecologie din Romania si in acelasi timp , cea mai performanta unitate spitaliceasca publica pe acest segment, Filantropia, a implinit 200 de ani de la infiintare. Echipa de medici de la Filantropia, care  este formata in marile centre medicale din Europa si SUA, acopera o gama larga de specialitati medicale, de la uroginecologie, la chirurgie ginecologica oncologica, neonatologie, medicina fetala si obstretica patologica (sarcini cu risc). Tocmai acest lucru l-a facut pe Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa-i recomande norei sale Spitalul Filantropia cand aceasta l-a intrebat unde ar fi bine sa nasca. ”Femeile care au nevoie de un serviciu medical de foarte buna calitate, au Filantropia la dispozitie, avem o echipa medicala exceptionala, avem un manager exceptional si o baza materiala foarte buna, ce ne putem dori mai mult? Proverbul romanesc ‹‹Omul sfinteste locul se manifesta foarte clar aici››”, a declarat Eugen Nicolaescu, referindu-se la managerul Spitalului Filantropia, prof. dr. Gheorghe Peltecu, pe care l-a si felicitat cu aceasta ocazie pentru efortul depus in modernizarea spitalului si in formarea echipei de medici care activeaza in cadrul institutiei. La eveniment a fost prezenta si o pacienta diagnosticata cu cancer de san in timpul sarcinii, care a vrut sa multumeasca echipei de la Filantropia pentru tratamentul acordat, care a ajutat-o nu doar sa se vindece, ci si sa nasca un copil sanatos.

Spitalul Filantropia a fost modernizat in ultimii 10 ani, in urma investitiilor in valoare de 7 215 000 euro obtinute prin Programele Ministerului S?n?t??ii de dotare a spitalelor prin acordul cu Banca Mondiala si a fondurilor obtinute de la Primariei Sectorului 1 si Primaria Generala a Municipiului Bucure?ti, dar si din sponsorizari. “Ceea ce se intampla cu Spitalul Filantropia nu este decat o continuare fireasca a unei traditii care obliga la dezvoltare, performanta si continuitate.Spitalul Filantropia a evoluat continuu in ultimii 12 ani ajungand in elita specialitatii”, a declarat prof. dr. Gheorghe Peltecu.

Spitalul Filantropia are o capacitate de 211 paturi cu un bloc operator modern, un bloc de nasteri modern cu patru sali de travaliu si o sala de operatii, o sectie de terapie intensiva, cu o capacitate de 15 paturi, un departament de neonatologie, cu o capacitate de 61 paturi, are o unitate de terapie intensiv? neonatal? de 12 paturi ?i un compartiment de prematuri cu 15 paturi, cu posibilitati de ingrijire a prematurilor de gradul 3 si 4.

Text: Bianca Badescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.