Spitalul Regina Maria Baneasa –primul din Romania care a primit acreditarea Joint Commission International

Spitalul Baneasa din cadrul Retelei private de Sanatate Regina Maria a intrat in randul spitalelor de prestigiu din lume, odata cu obtinerea acreditarii oferite de Joint Commission international, liderul mondial in acreditari de sanatate si singurul recunoscut de OMS.

Din cele 20000 de organizatii care aplica in vederea obtinerii acreditarii JCI, doar 3,5%  o primesc, iar in prezent sunt doar 707 institutii acreditate in 90 de tari din intreaga lume. In Romania nu a mai existat pana acum nicio institutie medicala cu aceasta acreditare.

Doua echipe de audit au evaluat 285 de standarde ce implica 1160 de itemi verificati, iar Regina Maria a avut un standard de complianta de 98%. Astfel, Spitalul Baneasa este atestat acum la nivel international in ceea ce priveste calitatea actului medical si siguranta pacientului.

„Sunt onorat și mândru totodată că Spitalul Băneasa este primul spital din România care primește recunoaștere internațională, confirmând din nou performanța și siguranța serviciilor medicale oferite, la standarde americane. Obținerea acestei performanțe la nivel internațional de către Spitalul Băneasa este o premieră națională și un mare pas înainte pentru întregul sector medical, fiind prima instituție medicală care se aliniază cu succes comunității mondiale a organizațiilor acreditate JCI.”, a declarat Fady Chreih, director executiv Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.

Odata cu obtinerea acestei acreditari, reprezentantii ReginaMaria au anuntat ca testele pentru recrutarea personalului medical vor fi mai riguroase, din cauza necesitatii adaptarii la noile standarde de calitate si siguranta. De asemenea, cei din conducerea Regina Maria au declarat ca vor incerca sa aduca inapoi in tara cat mai multi medici romani care profeseaza in strainatate.

 

Text: Bianca Badescu

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.