UMF „Carol Davila” a dat startul proiectelor și activităților din cadrul Centrului de Inovație și e-Health

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a pus la punct noi platforme și structuri inovative cu scopul de a ajuta studenții să acceseze domenii informaţionale extinse, asemănătoare instituțiilor de învățământ superior medical occidentale, continuând astfel dezvoltarea proceselor de digitalizare și modernizare tehnologică în plan educațional și operațional.

Centrul de Inovație și e-Health (CieH) îşi începe activitatea

UMF „Carol Davila” începe seria proiectelor și activităților din cadrul Centrului de Inovație și e-Health (CieH), scopurile principale fiind întărirea relaţiilor cu autorităţile guvernamentale, obținerea finanţărilor suplimentare prin proiecte din fonduri nerambursabile sau cu parteneri privaţi şi dezvoltarea de noi aptitudini digitale pentru studenţi şi cadrele didactice. Membrii Centrului îşi propun ca activitatea să fie în concordanţă cu viziunea, misiunea şi politica Universităţii, dar şi cu dinamica naţională, europeană şi internaţională.

Centrul de Inovație și e-Health este format din 4 nuclee: nucleul pentru soluții digitale și tehnologii inovative, nucleul pentru analiză big data, nucleul pentru inteligență artificială în sănătate şi nucleul hub antreprenorial.

Laboratorul de Printare 3D

Laboratorul de Printare 3D este printre primele proiecte demarate în cadrul CieH. Bazele acestuia au fost puse prin colaborarea Asociaţiei Medicale Române de Biomodelare 3D (AMRB 3D) și CieH. Laboratorul este dotat cu 50 de imprimante ce utilizează tehnologia SLA (stereolitografie) şi imprimante ce utilizează tehnologia FDM (Fused Deposition Modeling), tehnologiile de printare permiţând realizarea unor proiecte diverse. În plus, în cadrul acestui laborator, studenţii au posibilitatea să opereze cu noi software-uri de prelucrare a imaginilor CT (Computer Tomograf) sau de design virtual.

„Pe lângă educația și cercetarea în sectorul e-Health, CieH vizează dezvoltarea de aplicații inovative pentru sectorul sănătății digitale, pentru a deservi actorii implicați în domeniul medical. Acesta va susține și transferul tehnologic al soluțiilor viabile și valorificarea rezultatelor acestora”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.