Tehnici moderne de operare a cataractei prezentate la nivel internaţional de către doi specialişti români

În cadrul Congresului Internațional al Societații Cipriote de Oftalmologie, CyOS, care a reunit peste o mie de specialişti europeni, Dr. Ozana și Dr. Cristian Moraru, invitați ca speakeri internaționali, au prezentat lucrările „Operaţia de cataractă în cazuri de dioptrii extreme” şi „Tehnologia FemtoLaser în cazurile complicate de cataractă”.

Dr. Ozana şi Cristian Moraru au o vastă experienţă, efectuând în Centrul Oftalmologic Oculus cel puţin 400 de operații de cataractă în fiecare lună. Aici beneficiază şi de cea mai inovatoare tehnologie, FemtoLaser, cu ajutorul căreia se asigură precizia celei mai importante părți a operației, de la realizarea inciziilor, până la fragmentarea cristalinului „bolnav”.

Cazuri tratate cu succes

„Aparatura medicală și tehnologiile de ultimă oră, care ne permit o foarte bună acuratețe a diagnosticului si o mare precizie a intervenţiilor chirurgicale, în același timp crescând și confortul pacientului, sunt premisele performanțelor noastre medicale. Ne bucurăm că suntem prima clinică din România și una dintre primele din Europa de Est în care s-a implementat FemtoLaserul, o dotare de excepție cu ajutorul căreia rezolvăm cazuri clinice complexe, prin minimizarea riscurilor intraoperatorii, asigurând astfel pacienților noștri o recuperare vizuală mai sigură, chiar și după operațiile foarte complicate”, a declarat Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog și manager al Clinicii Oculus.

În cadrul lucrării „Operaţia de cataractă în cazuri de dioptrii extreme” au fost prezentate şi cazuri rare, tratate cu succes în Centrul Oftalmologic Oculus, operaţii de cataractă a doi pacienți aproape nevăzători, ambii cu nanoftalmie − afecțiune congenitală în care ochiul nu se dezvoltă suficient în dimensiune și rămâne foarte mic, fiind pericol mare de a face forme severe de glaucom și cataractă complicată.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.