Tehnologia wireless care activează dispozitivele implantate în corp

Oamenii de știință au descoperit o metodă de a activa și de a comunica cu dispozitivele implantate în corp. Această tehnologie wireless folosește undele radio, care pot trece prin țesutul uman fără a avea efecte secundare. Descoperirea aparține cercetătorilor de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (SUA), în colaborare cu cei de la Brigham and Women’s Hospital (SUA). Astfel de dispozitive ar putea fi utilizate pentru a transporta medicamente în corp, pentru a monitoriza condițiile din interiorul corpului sau pentru a trata diverse afecțiuni prin stimularea creierului cu energie electrică sau lumină.

Pentru că nu necesită baterie, dispozitivele pot fi extrem de mici

Un prototip testat deja de cercetători atinge dimensiunile unui bob de orez, iar oamenii de știință spun că dimensiunea ar putea fi chiar și mai mică, în principal datorită faptului că bateriile nu sunt necesare.

„Chiar dacă aceste mici dispozitive implantabile nu au baterii, acum putem comunica cu ele de la o anumită distanță. Acest lucru deschide noi posibilități de aplicări medicale”, a declarat asist. prof. Fadel Adib, Institutul de Tehnologie din Massachusetts, unul dintre autorii cercetării.

Testele de laborator au arătat că undele pot activa dispozitivele localizate la 10 cm în țesut, de la distanța de 1 m. Dacă dispozitivele sunt localizate la suprafața pielii, distanța de activare crește până la 38 m.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.