Tehnologii noi în România: Ovidius Clinical Hospital devine primul Centru de referință și training Siemens Healthineers

Cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, Ovidius Clinical Hospital, devine primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România. În plus, spitalul se va extinde la începutul lunii aprilie cu o nouă clădire în care vor funcționa și cele două centre dedicate de oncologie și radioterapie și de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară. Aşadar, pacienţii Ovidius Clinical Hospital vor avea acees la cele mai noi tehnologii, produse și soluții Siemens Healthineers, aspect care certifică perfecționarea constantă a echipei medicale și implicit a serviciilor oferite.

Tehnologii de top în ţara noastră

Printre aceste tehnologii se numără angiograful Artis Icono Floor, unic în România, ce permite obţinerea imaginilor clare și precise ale vaselor de sânge, astfel încât medicul să poată vedea în detaliu structura acestora și eventuale anomalii.

Syngo Virtual Cockpit este o tehnologie ce oferă medicilor posibilitatea de a controla dispozitive medicale, cum ar fi sistemele de imagistică, printr-un sistem de control virtual, de oriunde, facilitând accesul la îngrijire rapidă și scurtând timpul de pe listele de așteptare ale pacienților.

Acceleratorul Liniar Halcyon a devenit un deschizător de drumuri în lumea radioterapiei, acesta încorporând sisteme de automatizare inteligentă ce ajută la reducerea timpului de tratament. În multe cazuri, pacienții pot intra și ieși din centrul de radioterapie în mai puțin de 15 minute pe zi, de-a lungul întregului tratament.

MAGNETOM Lumina este un sistem de rezonanță magnetică cu intensitatea câmpului magnetic de 3T. Sistemul este dotat cu tehnologia BioMatrix, unică pe piață, disponibilă numai la Siemens Healthineers, prin care sistemul, în mod automat, se adaptează la pacient, nu pacientul la sistem.

SOMATOM Go Top este un sistem de computer tomografie cu 128 de slice-uri reconstruite cu o viteză remarcabilă de rotație a tubului de raze X, de 0,33 secunde, care permite examinări extrem de rapide, indiferent de patologia pacientului și de starea acestuia.

Tehnologiile nou achiziționate sunt complementare și reprezintă un upgrade la gama de imagistică deja existentă din cadrul Policlinicii OCH Constanța și a spitalului din Ovidiu.

„Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, precum și o oportunitate pentru Ovidius Clinical Hospital de a oferi pacienților acces la cele mai avansate tehnologii medicale. Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare și oncologice sunt pe primele locuri în incidența și creșterea numărului de cazuri, așa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale, așa cum am făcut-o din prima zi. Pacienții noștri  vor beneficia de dotări și tehnologie unice în România și de medici supraspecializați în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar că suntem aliniați standardelor tehnologice europene, ci ne poziționăm, prin calitatea actului medical și a capacităților de tratament și îngrijire multidisciplinare, ca lideri în segmentul oncologic și cardiologic”, a declarat Ș. L. Dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală și unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.