Un pacient cu tumoră cerebrală severă, operat cu ajutorul ZEISS KINEVO 900

O formă severă de tumoră cerebrală a fost operată cu succes la Spitalul Clinic Sanador, în urma unei intervenții minim-invazive, realizate cu microscopul operator de ultimă generație ZEISS KINEVO 900. Procedura a avut loc în cazul unui pacient de 66 de ani și a durat aproximativ patru ore. Intervenția a avut un risc operator ridicat, în condițiile în care pacientul suferea de tumoră cerebrală de fosă posterioară (în spatele craniului), extinsă până în sinusurile venoase ce drenează sângele din creier, a căror lezare putea determina hemoragie masivă și deces.

Ablația tumorală nu a afectat structurile cerebrale ale pacientului

La trei zile de la operație, pacientul a fost externat fără niciun deficit neurologic și mobilizându-se singur. Echipa operatorie, condusă de dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Sanador, a fost alcătuită din dr. Ștefan Suditu, medic specialist neurochirurg și dr. Ioana Grămescu, medic primar ATI.

„Cu ajutorul microscopului operator Kinevo 900 și a instrumentarului chirurgical am reușit să efectuăm ablația tumorală fără afectarea structurilor cerebrale sau alte complicații intra și postoperatorii. Această tehnologie de ultimă generație reprezintă noul standard de tratament pentru pacienții cu patologii neurologice complexe, oferindu-le șansa unei recuperări complete și într-un timp foarte scurt”, a declarat dr. Ovidiu Grămescu.

Microscopul operator de ultimă generație ZEISS KINEVO 900, intrat recent în dotarea Secției de Neurochirurgie a spitalului, poate fi utilizat în abordarea unei game complexe de patologii neurologice, printre care tumori intracerebrale, anevrisme intracraniene, malformații arterio-venoase cerebrale, leziuni expansive și vasculare la nivelul măduvei spinării, malformații disrafice și complexe ale sistemului nervos.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.