Terapia cu lumină este eficientă în tratamentul pentru Alzheimer

O nouă cercetare arată că folosirea unui dispozitiv special, numit Neuro RX Gamma, poate duce la ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer. Aparatul foloseşte terapia prin lumină pentru a stimula celulele să cureţe acumulările de proteine toxice din creier. Dispozitivul are montate becuri LED care practic trimit fascicule de unde gamma către hipocampus, regiune a creierului responsabilă cu memoria.

Somnolența pe parcursul zilei, semn de Alzheimer

Procesul activează celulele microgliale

Lumina stimulează mitocondriile (numite şi „uzinele energetice ale celulei”), procesul purtând numele de fotobiomodulare. Ca urmare sunt stimulate celulele microgliale, care ulterior luptă cu boala. Este un proces esenţial, în condiţiile în care o caracteristică a Alzheimerului este faptul că la aceşti pacienţi celulele microgliale devin inactive. Un studiu realizat în 2019, pe cinci subiecţi cu Alzheimer, arată că după realizarea tratamentului cu Neuro RX Gamma s-a observat îmbunătăţirea funcţiei cognitive, a somnului, o scădere a acceselor de furie şi de anxietate, o memorie mai bună şi mai puţine momente de rătăcire. În momentul în care terapia a fost oprită, starea pacienţilor a început să se deterioreze. În urma rezultatelor pozitive s-a intrat în următoarea etapă de teste, care va fi realizată de Universitatea din Toronto, Canada, la care vor participa 228 de pacienţi.

Sursă: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.