The National Cancer Moonshot: eforturile pentru găsirea unui tratament pentru cancer, dublate

res-cancerLupta împotriva cancerului, una dintre cele mai grave maladii la nivel mondial, va fi intensificată în următorii cinci ani odată cu lansarea programului The National Cancer Moonshot. Scopul acestuia este identificarea unui tratament pentru cancer prin concentrarea eforturilor de cercetare în această direcție. Concret, 10 ani de cercetări în acest domeniu ar urma să fie comprimați în cinci prin dublarea acestor eforturi.

The National Cancer Moonshot este un program lansat la începutul anului de președintele SUA Barack Obama și vizează alocarea sumei de 1 miliard de dolari pentru cercetarea în domeniul cancerului, mai exact, pentru descoperirea unui tratament, cât și a unor modalități de prevenție. Sunt vizate astfel dezvoltarea de vaccinuri și a imunoterapiei, cât diagnosticarea în faze timpurii a bolilor canceroase.

Cancerul, principală cauză a mortalității la nivel global

În 2012, cancerul a făcut 8,2 milioane de victime la nivel global, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În același an, s-au înregistrat peste 14 milioane de cazuri noi. Cel mai des întâlnite forme de cancer la femei sunt cancerul mamar, colorectal, pulmonar, de col și stomacal, iar la bărbați, cancerul la plămâni, de prostată, colorectal, de stomac și de ficat.

În România, în 2013 au fost diagnosticate 67 300 de cazuri noi de cancer, în creștere cu 35% față de anul 1990, când se înregistrau circa 50 000 de noi astfel de cazuri, conform estimărilor Global Burden of Cancer. De asemenea, în 2013, numărul total al deceselor cauzate de cancer s-a ridicat la 41 400, în timp ce, în 1990, numărul deceselor determinate de bolile canceroase a fost de 34 000.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.