Toxina botulinică, utilizată în tratarea migrenelor cronice

Tratamentele de reducere a aspectului ridurilor care utilizează toxina botulinică injectabilă pot fi, de asemenea, utilizate pentru tratarea migrenelor cronice. Cunoscute și sub numele de neuromodulatoare, au fost aprobate de Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA în 2010 pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, care se confruntă cu migrene timp de 15 zile pe lună sau mai mult.

Cum funcţionează tratamentul cu toxina botulinică?

Atunci când pacientul are o migrenă, organismul eliberează substanțe numite neurotransmițători și molecule care sunt asociate cu durerea. Toxina botulinică interferează cu transmiterea acestor substanțe în zonele în care se întâlnesc nervii și mușchii. Cercetătorii consideră că atunci când substanța este injectată în mușchii feței, aceasta este preluat de nervi, oprind neurotransmisia asociată durerii.

Cum se administrează tratamentul cu toxina botulinică?

Medicul va efectua injecții la nivelul frunții, tâmplelor și părții din spate a capului și gâtului sau va injecta zone numite „puncte de declanșare”, adică locurile din care provine durerea. Injectabilele pot fi eficiente în reducerea frecvenței durerilor de cap la pacienții cu migrenă cronică și pot reduce, de asemenea, simptomele asociate lor. Pentru a scăpa de durerile de cap, sunt necesare câteva săptămâni de tratament. În unele cazuri apar vânătăi sau umflături în zonele în care a fost injectată toxina.

Sursa: hopkinsmedicine.org

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.