Tratament eficient împotriva migrenelor?

O nouă descoperire importantă a oamenilor de știință are ca rezultate crearea unui tratament eficient împotriva migrenelor. Cercetătorii de la King’s College Hospital (Marea Britanie) anunță că substanța activă erenumab reprezintă o „descoperire uriașă” în luptă împotriva migrenelor. Studiul arată că folosirea noului medicament care conține această substanță reduce lunar, pentru fiecare pacient, numărul de migrene cu 50%. Tratamentul nu scade doar frecvența, ci și intensitatea durerilor de cap, spun oamenii de știință. Acesta este primul medicament creat pentru prevenirea migrenelor, iar cercetătorii susțin că există posibilitatea ca migrenele să fie vindecate complet, după terminarea tratamentului.

Tratamentul este bazat pe anticorpi pentru modificarea substanțelor chimice din creier

O substanță chimică din creier numită CGRP (calcitonin gene-related peptide) este implicată atât în apariția durerii, cât și în sensibilitatea la lumină și sunete, în cazul pacienților cu migrenă. Noul medicament are ca țintă acțiunea anticorpilor asupra acestor substanțe chimice, cu rezultate atât în prevenirea, cât și în tratarea afecțiunii.

Migrena reprezintă o durere puternică de cap, afectând atât din punct de vedere profesional cât și social viața pacienților. În studiul Omnibus, realizat în 2010, se arată că 46% dintre români au, cel puțin o dată pe lună, migrene. Conform migraineresearchfoundation.org, migrenele sunt pe locul 3 în topul bolilor cu cea mai mare prevalență, la nivel mondial. Se estimează că în întreaga lume 1 miliard de oameni se confruntă cu aceste stări de rău. Aproximativ 90% dintre pacienți, în momentul unei crize, nu sunt capabili să își exercite sarcinile profesionale și, în general, să desfășoare activități.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.