Zâmbetul, chiar și forțat, alungă supărarea

Un zâmbet poate schimba multe, iar „puterea” lui nu ar trebui subestimată. Potrivit unui studiu, atunci când o persoană zâmbește, chiar și fără un motiv anume, acest gest poate păcăli mintea și influența starea de spirit prin simpla mișcare a mușchilor faciali. Cercetarea publicată în jurnalul Experimental Psychology a fost făcută de către experții de la Universitatea din Australia de Sud și a evaluat impactul zâmbetului forțat asupra psihicului.

Zâmbetul stimulează amigdala cerebrală

Participanții la studiu au fost rugați să țină un creion între dinți pentru a forța mușchii faciali să imite aceleași mișcări care se produc când o persoană zâmbește. Astfel, s-a descoperit că activitatea musculară facială generează emoții pozitive.

„Am constatat că atunci când o persoană zâmbește forțat, acest lucru stimulează amigdala cerebrală – responsabilă de procesarea emoțiilor – și astfel sunt eliberați neurotransmițători ce contribuie la starea de bine. Pentru sănătatea mintală, implicațiile sunt importante, acest mecanism fiind utilizat pentru a o stimula”, a declarat dr. Fernando Marmolejo-Ramos, cel care a și condus studiul. De asemenea, cercetătorul susține că între acțiune și percepție există o legătură foarte strânsă, așa că zâmbetul fals atunci când suntem supărați ne-ar putea ajuta să ne simțim mai bine.

Sursa: Sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.