Tratament inovator pentru cancerul de sân metastatic, recent aprobat în Europa

Anual, în Europa se înregistrează aproximativ 143 000 de decese din cauza cancerului de sân. În România sunt identificate în fiecare an peste 8 900 de cazuri, dintre care 1 800 sunt stadii avansate.

O nouă speranţă vine din Statele Unite, unde Ibrance a demonstrat un potenţial uriaş în ceea ce privește tratarea cazurilor de cancer de sân metastatic HR+/HER2-, 40 000 de femei fiind deja tratate până în prezent.

Ibrance poate prelungi semnificativ speranţa de viaţă

Ibrance este singurul medicament de acest gen, aprobat de Comisia Europeană în ultimii 10 ani, reprezentând astfel un progres major în terapia cancerului de sân.

Studiile clinice de fază II şi III arată că Ibrance, în combinaţie cu terapia endocrină, este eficient în prelungirea semnificativă a speranţei de viaţă fără progresia bolii.

Noile protocoale aprobate în Europa prevăd asocierea Ibrance fie cu un inhibitor de aromatază, fie cu fulvestrant, pentru pacientele care au primit anterior tratament endocrin.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.