Tratament nou pentru prevenirea recurenței infecției cu Clostridium difficile

Autorizația de punere pe piață pentru Zinplava, prima și singura terapie non-antibiotică pentru prevenirea recurenței infecției cu Clostridium difficile (ICD), a fost aprobată de către Comisia Europeană. Deși Zinplava nu este un tratament pentru ICD și nu are efect în episoadele acute ale ICD, este o opțiune terapeutică inovativă, care se administrează concomitent cu terapia antibacteriană, prevenind recurența ICD.

Conform studiilor clinice, Zinplava reduce semnificativ rata de recurență a ICD, prin acțiunile sale de legare și neutralizare a toxinei B a Clostridium difficile, rezultând astfel mai puține reinternări asociate cu ICD.

ICD – responsabilă de 50% din infecțiile gastrointestinale, dobândite în medii spitalicești

ICD este provocată de o bacterie care produce toxine, putând varia de la o diaree ușoară, până la cazuri dificil de gestionat, care pot pune viața în pericol. Clostridium difficile este o bacterie extrem de contagioasă, dobândită mai ales în medii spitalicești, predispuse la ICD fiind mai ales persoanele de sex feminin, dar si cele cu un sistem imunitar slăbit sau cu vârsta peste 65 de ani.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.