Unde preferă femeile din România să nască? În spitalele private sau de stat?

res-shutterstock_5573965Un studiu recent, efectuat pe un eșantion de 150 de femei, a dezvăluit preferințele româncelor care vor deveni mame în cursul acestui an, referitoare la posibilitatea de a naşte într-un spital privat sau de stat. Cercetarea a fost realizată de MediHelp România, o companie de asigurări de sănătate.

86% dintre viitoarele mame se tem de infecţiile intraspitaliceşti

Potrivit datelor colectate de MediHelp, 65% dintre respondente și-au propus să nască sau se simt mai în siguranță dacă vor naște într-un spital privat, 35% au precizat că ar fi ales nașterea într-un spital de stat dacă nu ar fi avut deja o asigurare privată de sănătate, iar 36% dintre respondentele care au născut cel puțin o dată s-au declarat mulțumite de îngrijirile de care au beneficiat într-un spital public, comparativ cu 91% dintre mamele care au născut într-un spital privat. Nu în ultimul rând, aceleași date au relevat faptul că doar 0,25% dintre respondente au născut la domiciliu sau asistate de o moașă.

Îngrijorător este procentul − 86% − celor care se tem de infecțiile nosocomiale, care pot fi contractate în spitalele din România, respondentele luând astfel în calcul varianta nașterii într-un spital din străinătate, totul în condițiile în care multe viitoare mămici au parte de complicații la naștere și necesită intervenții precum operaţia de cezariană, nașterea cu vacuum extractor, epiziotomia.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.