Vaccinul împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală

În condițiile în care în fiecare an, la nivel mondial, apar peste 340 de milioane de cazuri noi de infecții cu transmitere sexuală, oamenii de știință încearcă să găsească modalități de protejare. Cercetătorii de la King’s College din Londra, Marea Britanie, au publicat un studiu în Nature Communications care arată modul în care vaccinarea poate ajuta. Acest procedeu duce la trezirea celulelor T CD8, care ulterior ajung în țesuturile genitale.

Micro-acul folosit se dizolvă după eliberarea vaccinului

Vaccinare generează celule imune limfoide innate ILC1 și monocite. Lucrând împreună acestea transmit chemokine (proteine de semnalizare secretate de celule) care trimit un semnal către celulele T CD8, ce vor ajunge astfel în țesutul genital. Tehnica presupune folosirea unei metode descoperite de aceeași echipă, ce constă în utilizarea unui micro-ac care, după ce eliberează vaccinul, se dizolvă. Astfel, nu este necesară folosirea de ace hipodermice, spun cercetătorii.

„Acest studiu evidențiază modul în care grupurile de celule imune innate din țesuturile îndepărtate pot fi utilizate pentru a atrage atenția celulelor T CD8, pentru a proteja țesuturile organismului de infecție. Acum trebuie să confirmăm aceste rezultate și cu alte tipuri de vaccinuri, să vedem care vor fi rezultatele. Dacă vor fi pozitive, ar putea avea un impact deosebit în îmbunătățirea eficienței vaccinurilor împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală”, a declarat coordonatoarea studiului prof. Linda Klavinskis, King’s College, Londra.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.