Conferinta Pharma 2007 – „Piata farmaceutica din Romania, in continua evolu

In perioada 8-9 octombrie, Finmedia a organizat, sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania, la Hotel Intercontinental, Bucuresti, Conferinta Pharma 2007, ocazie cu care s-au reunit renumiti specialisti din Romania si tarile Uniunii Europene. Tema generica a conferintei a fost: "Piata farmaceutica din Romania, in continua evolutie".

Piata farmaceutica din Romania sufera, in prezent, anumite modificari datorate unui ritm de crestere foarte dinamic in ultimii ani, a integrarii in UE, ce a dus la numeroase reglementari, dar si a ritmului foarte rapid al descoperirilor stiintifice.

Forumul a avut 4 sesiuni de comunicari: "Legile farmaciei", "Cercetarea stiintifica in domeniul farmaceutic", "Cresterea dinamica a pietei farmaceutice din Romania", " Nivelul Romaniei farmaceutice in raport cu nivelul occidental" si " Farmaciile independente vs. Lanturile farmaceutice" sustinute de Reprezentanti de marca ai Colegiului Farmacistilor din Romania, ai UMF "Carol Davila", Facultatea de Farmacie, UMF Cluj, Agentia Nationala a Medicamentului si, nu in ultimul rand, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, printre care Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa – Presedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Conf. Dr. Florin Mihaltan, Farm. Magdalena Badulescu, Presedinte – Agentia Nationala a Medicamentului (ANM), Dan Zaharescu – Director General Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Ileana Niculescu – Director Executiv Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM), Petre Panculescu – Presedinte Asociatia Producatorilor de Medicamente (APMR), Pharm D. Pieter VREE, Farm. Pr. Elena Popescu – Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor din Romania.

In cadrul forumului au fost dezbatute teme de interes national pentru intregul sistem farmaceutic, precum "Evolutia pietei farmaceutice romanesti", Aspecte juridice privind reglementarea farmaciei in Romania", "Provocarile anului 2008 in domeniul farmaceutic", "Farmacologia Homeopata", "Forme farmaceutice moderne", Defectele de tub neural-malformatii ce pot fi prevenite?", "Renuntarea la fumat – o provocare permanenta", "Tendinte recente in dezvoltarea de noi medicamente de uz uman", "Exporturile paralele din Romania – un risc pentru sistemul sanitar romanesc", "Cresterea sigurantei pa- cientului si a accesului la medicamente prin implementarea Regulilor de Buna Practica de Dis- tributie" , "ARCOXIA (etoricoxib) – eficacitate si siguranta in tratamentul durerii si inflamatiei", "Piata farmaceutica romanesca in dezvoltare", "Drug Policies in Holland", "Farmacia independenta din Romania – experiente in contextul le-gislatiei actuale", "Farmacistul roman intre libera concurenta si etica profesionala". (L.C.)

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.