Pramipexol (Mirapexin), tratament impotriva Sindromului Picioarelor Nelinistite

Compania Boehringer Ingelheim a demonstrat printr-un studiu ca pramipexol (Mirapexin) poate reduce semnificativ tulburarile de somn la persoanele care sufera de Sindromul Picioarelor Nelinistite (SPN).

Rezultatele studiului arata ca substanta activa numita pramipexol are un impact pozitiv si rapid asupra simptomelor principale ale SPN, cum ar fi nevoia incontrolabila de a misca picioarele, dar si asupra simptomelor secundare, cum ar fi tulburarile de somn.

Studiul, un test randomizat, dublu-orb si placebo-controlat, a vizat adulti cu scor peste 15, conform International RLS Study Group Rating Scale (IRLS). Acestia acuzau simptome de minimum doua-trei ori pe saptamana. Rezultatele pentru grupul de pacienti tratati cu pramipexol au aratat ca tulburarile de somn s-au redus de la 52,5 la 27,8, dupa 12 saptamani, comparativ cu pacientii carora li s-a administrat placebo – de la 55,6 la 38,5. Grupul tratat cu pramipexol a atins un nivel aproape de normal, uneori chiar dupa prima noapte de tratament. Pramipexol a fost aprobat in 2006 pentru tratarea simptomelor de SPN moderat-sever.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.