Xarelto (rivaroxaban), aprobat si in Uniunea Europeana

Comisia Europeana a aprobat punerea pe piata a produsului Xarelto (rivaroxaban), apartinand companiei Bayer Schering Pharma, un anticoagulant nou care este folosit in prevenirea cheagurilor de sange venoase la pacientii adulti, supusi interventiilor ortopedice de protezare a soldului sau a genunchiului.

Aceasta aprobare a fost obtinuta in urma revizuirii datelor provenite din programul clinic RECORD. Acesta a inclus trei studii de faza III pentru Xarelto pentru care au fost selectati aproape 10 000 de pacienti supusi unor interventii chirurgicale elective de inlocuire a soldului sau a genunchiului (studiile RECORD 1, 2, 3). Rezultatele au demonstrat eficienta Xarelto atat in comparatii directe cu enoxaparina (RECORD 1, 3), cat si in comparatii privind folosirea Xarelto pe durata prelungita (5 saptamani) si a enoxaparinei pe durata scurta (2 saptamani – RECORD 2). In toate cele trei studii, Xarelto si enoxaparina au avut profiluri de siguranta comparabile, inclusiv rate scazute de incidenta a hemoragiilor majore.

Anticoagulantul Xarelto, cu administrare orala, un comprimat pe zi, este un inhibitor direct al Factorului Xa. Prin tintirea acestui factor intr-o etapa pivotala in procesul de coagulare a sangelui, rivaroxaban regleaza generarea trombinei, mai curand decat sa-i inhibe actiunea. Acest fapt este important pentru vindecarea plagii in urma interventiilor chirurgicale.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.