Fentanyl Sandoz, analgezic sub forma de plasture transdermic

Medicamentul este utilizat in tratamenul durerilor cronice si refractare, si este disponibil in patru dozaje: Fentanyl Sandoz 25 µg/h, Fentanyl Sandoz 50 µg/h, Fentanyl Sandoz 75 µg/h, Fentanyl Sandoz 100 µg/h.
Pentru stabilirea dozei necesare in tratament trebuie sa se tina cont si de administrarea altor tipuri de analgezice. In cazul in care pacientii nu au mai utilizat inainte opioide, tratamentul se initiaza automat cu cea mai mica doza a medicamentului, respectiv Fentanyl Sandoz 25 µg/h.
Plasturele are o durata de 72 de ore. Dupa acest interval de timp este necesara inlocuirea lui. Produsul este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, in cazul durerilor de scurta durata sau in caz de bradiaritmie.
Este interzisa utilizarea medicamentului in cazul femeilor insarcinate. Un astfel de abuz ar putea duce la producerea depresiei respiratorii la fat sau nou-nascut.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.