Acid acetilsalicilic + acid ascorbic

Medicamente/dispozitive medicale

  • ASPIRIN PLUS C (Bayer, Germania), Acid acetilsalicilic 400 mg; Acid ascorbic 240 mg. Compr. eferv.

Indicații

Tratamentul simptomatic al durerilor de cap, de dinți, în gât, menstruale, musculare și articulare, de spate, articulare minore; durere și febră din cadrul racelii şi gripei

Doze și mod de administrare

Oral, după masă: 1-2 comprimate; doza maximă: 4000 mg acid acetilsalicilic/zi.

Reacții adverse

Pirozis, gastralgii, greaţă, vărsături, microhemoragii gastrice (începând de la doza de 25 mg de 2 ori/zi). Retenţie hidrosalină, agravarea astmului bronşic, alergii cutanate, tulburări de echilibru, favorizarea hemoragiilor. La copii cu varicelă sau influenza poate produce sindromul Reye.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă, salicilați sau excipienți. Gastrite, ulcer gastroduodenal. Insuficienţă cardiacă, hepatică sau renală severă. Diateză hemoragică, deshidratare, deficit G6PD. Antecedente de astm la salicilaţi sau AINS. Administrarea cronică în trimestrul 3 determină prelungirea sarcinii şi travaliului, hemoragii la mamă şi nou‑născut, închiderea prematură a canalului arterial. Afecțiuni virale la copii sub 12 ani.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.