Produse noi pentru Hepatita virala C

Roche are in dezvoltare doua noi produse pentru hepatita virala C Compania farmaceutica Roche are in dezvoltare doua noi produse de inalta tehnologie destinate tratamentului hepatitei virale C.

Primul produs in dezvoltare, denumit R 1626, se afla in faza a II-a a studiilor clinice si este un nou inhibitor de polimeraza a virusului C. Rezultatele studiilor clinice de faza I cu acest nou medicament aflat in cercetare au aratat o reducere semnificativa a incarcaturii virale la pacientii cu genotipul 1, cel mai dificil de tratat, al virusului C.

Studiile clinice de faza II isi propun sa evalueze efectul antiviral al R1626 in combinatie cu terapiile actuale utilizate in tratamentul hepatitei virale C, respectiv PEGASYS (peginterferon alfa-2a (40KD)) si OPEGUS (ribavirina). „Se stie ca terapiile curente vindeca aproximativ jumatate dintre pacientii infectati cu genotipul 1, cel mai dificil de tratat, al virusului hepatitic C. Asadar, aparitia unui produs care poate imbunatati semnificativ ratele de vindecare este o necesitate”, au declarat specialistii implicati in dezvoltarea produsului sI in programul de studii clinice.

Cel de-al doilea produs aflat in cercetare este dezvoltat in parteneriat de Roche si InterMune si este un inhibitor de proteaza a virusului hepatitic C. Noul compus, denumit ITMN-191, va intra in etapele de testare clinica pana la sfarsitul anului 2006. De asemenea, cele doua companii colaboreaza si intr-un program de cercetare care isi propune sa identifice, dezvolte si comercializeze o noua generatie de inhibitori de proteaza ai virusului hepatitic C. Acest acord de parteneriat este parte a angajamentului nostru de a dezvolta noi tratamente pentru pacientii cu hepatita virala C”, a declarat Peter Hug, Global Head of Pharma Partnering la Roche.

Inhibitorii de proteaza a virusului HCV, cum este si ITMN-191, reprezinta o noua clasa de medicamente pentru tratamentul hepatitei cronice virale C si foarte probabil vor putea fi folositi in combinatie cu PEGASYS (peginterferon alfa-2a (40KD) si alte medicamente din portofoliul de virologie al Roche.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.