180 000 de euro – investiția în 2015 pentru îmbunătățirea serviciilor la BRAIN Institute

180 000 de euro au fost investiți în anul 2015 în programe de cercetare și supra-specializare în neuro-oncologie la Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza. Politica Brain Institute este ca toate resursele disponibile să fie reinvestite în îmbunătățirea serviciilor pacienților și a practicii medicale, aceasta fiind de altfel și prima instituție medicală non-profit din Românnia.

4.000 de consultații din toate specialitățile (neurochirurgie cerebrală și spinală, neurologie, neuro-endocrinologie, ORL și neuro-radiologie intervențională), 580 de intervenții chirurgicale (cu 26% mai multe față de anul 2014), din care 70 de intervenții sociale (cu 33% mai multe față de anul anterior) au fost realizate în anul 2015 la Brain Institute. Durata medie de spitalizare în anul 2015 a fost de 3.2 zile. De asemenea, prioritățile strategice ale anului trecut au fost extinderea accesului social, supraspecializarea echipei medicale pe fiecare dintre ramurile neurochirurgiei, și dezvoltarea unui program de cercetare în neuro-oncologie.

La Brain Institute pot fi abordate în prezent toate ramurile neurochirurgiei: chirurgia bazei craniului, chirurgie vasculară, neurochirurgie spinală, neuro-oncologie, neuro-radiologie intervențională și neuro-anestezie.

În anul 2015, în urma întrunirilor realizate de dr. Mihai Crăciun, neurochirug la Brain Institute, a rezultat primul protocol românesc de tratament și urmărire a glioblastomului și a fost lansată platforma http://www.glioblastom.ro/, cu scopul de a oferi informații corecte și actualizate despre glioblastom, o boală foarte agresivă și, din păcate, foarte frecventă.

În anul 2016, strategia de îmbunătățire a serviciilor oferite pacienților și a calității actului medical continuă cu semnarea parteneriatului dintre Brain Institute și Clubul Regal al Medicilor.

„Mai mult decât întâlnirile multidisciplinare pe care le vom organiza împreună, vom avea o colaborare strânsă pentru a îmbunătăți condițiile de îngrijire a pacienților. Una dintre promisiunile noastre, încă de la lansare, a fost aceea de a oferi pacienților cu nevoi neurochirurgicale cele mai bune condiții din practica medicală internațională, la prețuri minime”, a spus Ionuț Pătrăhău, co-fondator BRAIN Institute.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.