Dr. Petre Brătilă a ajutat o femeie cu cancer de col uterin să nască o fetiță sănătoasă

Dr. Petre Brătilă a ajutat o femeie cu cancer de col uterin să nască o fetiță sănătoasăEste prima dată în țara noastră și a doua oară în lume când o femeie diagnosticată cu cancer de col uterin reușește să nască un bebeluș perfect sănătos. Acest lucru extraordinar a fost posibil datorită dr. Petre Brătilă de la Rețeaua de Sănătate Regina Maria, care a operat pacienta printr-o metodă conservatoare, lucru ce i-a dat șansa să își ducă sarcina la termen.

Astfel, Diana Roman a reușit să dea naștere unei fetițe sănătoase, datorită faptului că uterul i-a fost păstrat. Diana a aflat că are cancer după ce a rămas însărcinată, la începutul acestui an. Deși inițial i s-a recomandat să renunțe la sarcină și să facă o histerectomie (operație standard în astfel de cazuri), Diana a decis să lupte pentru sarcina ei și astfel, la recomandarea medicului din Iași, a ajuns la conf. dr. Petre Brătilă.  Astfel, Diana a reușit să devină mamă, iar fetița i s-a născut  la 36 de săptămâni și a avut o greutate de 2,5 kg.

„Nu pot spune prin cuvinte cât de fericită sunt. Am încercat timp de 5 ani să fiu mamă și în sfârșit s-a întâmplat. Pot spune că ne-am salvat reciproc, eu, pe ea și ea, pe mine. Dumnezeu ne-a oferit cel mai frumos dar pe pământ. O vom boteza Efremia Andra, după sfântul la care ne-am rugat să vină pe lume sănătoasă”, a declarat Diana Roman, după naștere.

Pacienta a fost operată și asistată la naștere pro bono, în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria.

„Pacienta a pus mai presus decât orice această sarcină și a născut o fetiță perfect sănătoasă, ca toți copiii normali. Cazul Dianei Roman devine primul din România și al doilea din lume, după Japonia, doar acolo a mai existat un caz de acest gen”, a declarat Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie.

 

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.