A fost inaugurat primul Departament de Traumatologie Sportivă din mediul medical privat românesc

Primul Departament de Traumatologie Sportivă din mediul medical privat românesc a fost inaugurat în luna iunie a.c. în spitalul Sanador. Acesta asigură tratament personalizat și integrat pentru sportivii de performanță și amatori, cât și pentru persoanele cu un stil de viață activ.

În Departamentul de Traumatologie Sportivă din spitalul Sanador sunt abordate afecțiuni ale membrelor superioare și inferioare, rupturile musculare, rupturile parțiale și totale de tendon, iar afecțiunile severe sunt tratate cu ajutorul unor tehnici chirurgicale inovatoare.

Noul departament include 5 secții:

Imagistică

Bloc operator (ortopedie) și ATI

Recuperare

Psihologie

Boli de nutriție și metabolism

„Un sportiv de performanţă are nevoie nu doar de o intervenţie chirurgicală, ci şi de un program de recuperare preoperatorie şi postoperatorie adaptat necesităţilor sale, de un consilier psihologic şi de un nutriţionist. În ultimii 3 ani, am avut aproximativ 500 de intervenţii chirurgicale reuşite la Sanador, în zona sportivă, servicii chirurgicale completate de un program complex de recuperare oferit de colegii mei. De aici nevoia Departamentului de Traumatologie Sportivă: ne dorim să oferim, în continuare, calitate și servicii medicale complete unor pacienţi ale căror cariere depind de noi, din momentul în care intră în spital, până la reluarea activităţii”, afirmă Dr. Bogdan Andrei, medic specialist în Departamentul de Traumatologie Sportivă al spitalului Sanador.

Terapie de ultimă oră cu celule stem

Tratarea afecțiunilor abordate în Departamentul de Traumatologie Sportivă se face și prin terapie cu celule stem, cel mai performant tip de tratament actual în ortopedie și traumă sportivă, ce implică recoltarea de măduvă osoasă, printr-o procedură minim invazivă, din tibie sau creasta iliacă, obținerea celulelor stem prin centrifugare și utilizarea ulterioară a acestora pentru tratarea unei palete diverse de afecțiuni.

Echipa operatorie a Departamentului de Traumatologie Sportivă este alcătuită din specialiști în ortopedie-traumatologie: Dr. Bogdan Ioan Andrei, Dr. Mihai Gavrilă, Dr. Alexandru Cristian Crintea, Dr. Vlad Cătălin Gican, Dr. Liviu Ojoga, Dr. Codrin Huszar, Dr. Adrian Dima, Dr. Răzvan Ionuț Dragomir, Dr. Vladimir Puşcaşu și Dr. Ciprian Costel Paşcu. Medicii au la dispoziție două săli de operație.

Cât despre echipa de recuperare a departamentului, aceasta este formată din Dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, și fizioterapeuți.

Nu în ultimul rând, echipa Departamentului de Traumatologie Sportivă este completată de Dr. Bogdan Măciuceanu, medic chirurg specializat în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, dar şi de un medic nutriționist şi un psiholog.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.