Alianţă a producătorilor de plasmă pentru găsirea unui tratament împotriva coronavirusului

Liderii la nivel mondial ai produselor pe bază de plasmă au creat o alianţă fără precedent, cu rolul de a descoperi cât mai rapid un tratament împotriva coronavirusului. Compania bio-farmaceutică Takeda și CLS Behring au format o alianță împreună cu Biotest, BPL, LFB și Octapharma şi vor începe în cel mai scurt timp să testeze dezvoltarea unui medicament bazat pe imunoglobulină hiperimună policlonală anti-SARS-CoV-2. Tratamentul, fără branding, este targetat pentru a trata pacienţii cu complicații severe în urma contractării COVID-19.

Sunt necesare donaţii de plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19

Experți din partea fiecărei companii vor colabora pentru colectarea plasmei, dezvoltarea studiilor clinice și fabricarea tratamentului. Alianța este deschisă și altor companii și instituții care vor să se alăture acestui efort comun, anunţă un comunicat de presă remis redacţiei. Pentru ca acest tratament să poată fi un succes sunt necesare donații de cantități mari de plasmă de la persoanele care s-au recuperat complet după contractarea COVID-19. Şi asta pentru că sângele acestora conține anticorpii ce pot lupta împotriva coronavirusului. Ca şi procedură, după ce este colectată, plasma este transportată către centrele de procesare unde începe procesul de inactivare a virusului. Acest proces constă în purificare şi trei etape de inactivare, după care rezultatul este introdus în produsul finit, care va ajunge la pacienţi.

„Este mai important ca niciodată să conștientizăm importanța disponibilității plasmei și a centrelor de colectare naționale pentru a putea continua să producem tratamente vitale pentru pacienții din România. Nu există niciun substitut pentru plasmă, însă am încredere că experiența noastră ne va ajuta să furnizăm soluții inovatoare la nivel local.”, a declarat Dominika Kovacs, Country Manager Takeda România.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.