Arma secretă împotriva unor infecții puternice

Nimic nu este nefolositor în organismul uman! Oamenii de știință din Australia au descoperit, în urma unor studii pe șoareci de laborator, faptul că limfocitele B, considerate chiar periculoase pentru organism, ar putea fi o „armă secretă” împotriva unor infecții puternice. În afecțiunile autoimune, limfocitele B, aparent latente, pot dăuna organismului, însă cercetătorii spun că acestea pot fi valorificate pentru a lupta cu succes în cazul unor microbi pe care organismul uman nu reușește să-i învingă altfel. Această „reprogramare” ar reprezenta practic un nou tip de imunitate, de care nu știam până acum.

Descoperirea ar putea duce la noi tratamente împotriva HIV

Coordonatorul cercetării, prof. Chris Goodnow, specialist în imunogenetică – Institutul de Cercetare Medicală Garvan, Australia, spune că acest studiu ar putea duce la descoperirea de noi vaccinuri împotriva unor infecții precum HIV și Campylobacter, care se ascund de sistemul imunitar, mimând efectiv propriul nostru material biologic.

„Întrebarea cea mai importantă despre aceste celule a fost de ce acestea există și de ce sunt în număr atât de mare […]. Știm acum că fiecare celulă imună are un rol foarte important în lupta cu microbii și am învățat că sistemul imun reciclează, conservă și cizelează «merele stricate», în loc să le arunce”, a declarat prof. Chris Goodnow.

Sursa: www.sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.