Asociația Furnizorilor de Produse Medicale îşi intensifică eforturile pentru limitarea efectelor coronavirusului

În contextul în care epidemia de coronavirus continuă să se răspândească, Asociația Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) din România îşi intensifică eforturile şi identifică câteva aspecte esenţiale pentru a limita efectele COVID-19 în ţara noastră. Într-un comunicat de presă remis redacţiei, membrii AFPM anunţă că sunt preocupați de găsirea unor soluții viabile pentru problemele cu care se confruntă societatea actuală şi consideră o prioritate principală colaborarea cu autoritațile pentru soluționarea nevoilor cetățenilor, personalului medical și guvernului. Este necesară depunerea tuturor eforturilor pentru asigurarea livrӑrii constante și la timp a materialelor necesare desfășurării actului medical, în condiții optime de calitate.

Aspectele cruciale în lupta cu COVID-19

Cea mai importantă măsură este identificarea de teste specifice de diagnosticare. Datorită acestor teste se poate face identificarea persoanelor afectate de coronavirus şi stabilirea modului ȋn care COVID-19 se răspândeşte. Echipamentele de protecţie, precum măști, mănuși, costume de protecție etc. pentru personalul medical implicat au un rol decisiv în actuala pandemie pentru exercitarea profesiilor medicale în condiții de maximă securitate. Dispozitivele destinate respiraţiei asistate sunt şi ele extrem de importante în această perioadă.

În cât timp va fi gata un vaccin împotriva coronavirusului?

Achiziţia acestor echipamente necesare îngrijirii pacienţilor cu simptomatologie severӑ s-au dovedit indispensabile, dacă privim situaţia din Italia. În această perioadă, subliniază reprezentanţii AFPM, sunt necesare efortul și colaborarea din partea autorităților, asociațiilor și societății profesionale, companiilor private, mediului academic și societăţii civile. Industria tehnologiilor medicale îşi ia în serios rolul de contributor direct la soluţionarea acestei probleme de sӑnӑtate publicӑ, cu implicaţii la nivel mondial, se mai arată în comunicatul de presă.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.