Primul caz de Milium Coloid Juvenil a fost diagnosticat în România

Un copil în vârstă de 10 ani este primul pacient diagnosticat în ţara noastră cu Milium Coloid Juvenil. Diagnosticul a fost pus de o echipă de specialiști din cadrul Sistemului Medical MedLife. Conform unui comunicat de presă remis redacţiei, la momentul prezentării la Spitalul  de Pediatrie MedLife, copilul prezenta leziuni faciale localizate la nivelul nasului, obrajilor și al buzei superioare, apărute cu aproximativ trei ani în urmă. Leziunile constau în papule mici (0,2-0,5 cm), translucide, de culoare galben-portocalie, ocazional hemoragice. Din istoricul medical, se remarcă o evoluție treptată a acestora, dar și o agravare în timpul verii.

Acesta este doar al 11-lea caz diagnosticat la nivel mondial

Afecţiunea este posibil a fi cauzată de degenerarea fibrelor elastice, ca răspuns la expunerea excesivă la razele UV, totul pe fondul unei predispoziții genetice. Cauza exactă a apariției nu este încă extrem de clară, în special din cauza numărului foarte de mic de cazuri existente.

„Analiza histopatologică a piesei bioptice a stabilit diagnosticul de certitudine de Milium Coloid Juvenil, o dermatoză degenerativă extrem de rară, cronică, benignă, dar deranjantă din punct de vedere estetic. Afecțiunea este caracterizată prin apariția, înainte de pubertate, a papulelor multiple, translucide, de culoare gălbuie, pe zonele expuse la soare, de cele mai multe ori fiind asociată cu patologie oftalmologică. Conform informațiilor disponibile în literatura de specialitate, acesta este primul caz de Milium Coloid Juvenil raportat în România și al 11-lea la nivel mondial”, a declarat dr. Cristiana Voicu, medic specialist certificat UEMS-EBDV în dematovenerologie și medicul curant care s-a ocupat de gestionarea acestui caz.

Pe lângă recomandările cu privire la măsurile de protecție solară, s-a inițiat administrarea suplimentelor de vitamina C. După o lună s-a remarcat o evoluție discret pozitivă, cu o îmbunătățire minoră a leziunilor mici preexistente și lipsa apariției unor leziuni noi. Pacientului în vârstă de 10 ani i s-a recomandat un tratament laser ablativ în scop terapeutic, care va începe în timpul sezonului rece.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.