Backfix, o metodă medicală revoluționară, răspunsul pentru durerile de spate

foto-1-jpg-2Backfix este o inovație medicală care permite măsurarea dezechilibrelor musculare de la nivelul trunchiului și tratarea durerilor de spate fără efecte secundare adverse, confortabil, cu rezultate rapide și fără recidive. Statisticile arată că 65-70% din populația activă suferă de dureri de spate, acestea fiind, de cele mai multe ori, provocate de o cauză musculară. Pentru astfel de situații, Backfix, o metodă românească revoluționară, este soluția care oferă rezultate de excepție, prin programe personalizate de recuperare.

Depistează și tratează durerile de spate

Backfix poate fi utilizat cu succes pentru depistarea și tratarea dezechilibrelor musculaturii de susținere a coloanei vertebrale (cele din perioada creșterii, dar și probleme determinate de activitatea statică, alternată accidental cu momente de solicitare dinamică intensă), pentru recuperarea în afecțiuni discale cum ar fi protruzii discale, hernia de disc intervertebral, modificări ale grosimii discurilor, degenerări ale discurilor sau afecțiuni sportive. Datorită diagnozei pe care o permite procedura, procesul de recuperare este rapid și riscul de recidive este foarte scăzut. În timpul tratamentului se exercită un control neuromuscular al mișcării, în timp real, ceea ce duce la o precizie crescută a actului kinetoterapeutic și o mai bună eficiență a procesului recuperator. Protocolul de evaluare a pacientului include măsurători computerizate inițiale, în urma cărora se obțin determinări precise ale dezechilibrelor funcționale biomecanice musculo-articulare, pe baza cărora se creează programul personalizat de tratament. Evoluția procesului de recuperare este evaluată prin măsurători intermediare și finale, care permit stabilirea momentului optim pentru încheierea acestuia. Eliminarea durerii este doar începutul procesului recuperator. Faza ulterioară este restabilirea controlată a echilibrelor funcționale musculo-articulare ale coloanei vertebrale (sau altor segmente). Astfel, zona afectată este solicitată optim, în diferitele faze ale recuperării, pentru o revenire rapidă la normal, fără sechele și cu reducerea la minimum a riscului de recidivă. Backfix este disponibil în cadrul Centrului Medical ProVita.

Text: Andreea Bunea

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.