Competitia Pfizer pentru cercetatorii in domeniul bolilor cardiovasculare

Competitia Pfizer pentru cercetatorii in domeniul bolilor cardiovascularePfizer a lansat o competitie internationala pentru acordarea de granturi in domeniul bolilor cardiovasculare. Prin acest program, compania isi propune sa sprijine proiectele care cerceteaza rolul pe care proprotein-convertaza subtilizina/kexina de tip 9 (PCSK9) il are in bolile cardiovasculare.

In urma acestui program pentru granturi ASPIRE, mai multe proiecte vor fi finantate cu cate 100 000 de dolari. “Este dorinta noastra sincera ca proiectele de cercetare selectate sa avanseze cunostintele actuale legate de biologia genei PCSK9 si, in acest fel, sa contribuie semnificativ la urmatoarea generatie de potentiale terapii orientate spre bolile cardiovasculare”, a declarat prof. John Chapman, director emerit al Unitatii de Cercetare a Dislipidemiei si Aterosclerozei din cadrul Institutului National de Sanatate si Cercetare in Medicina de la Psitalul Universitar Pitie-Salpetriere din Paris.

Pentru selectarea celor care vor beneficia de granturi se va reuni un Comitet Independent de Revizuire format din experti de talie mondiala si prezidat de prof. Chapman. Cercetatorii incepatori, la nivel de Asistent Universitar sau echivalent sunt incurajati sa depuna cereri pentru cercetare inovatoare in urmatoarele domenii:

 • Fiziopatologia dislipidemiei asociata sau nu cu diabetul zaharat si bolile vasculare aterosclerotice
 • Particulele lipoproteinelor, receptorii celulari ai lipoproteinelor si homeostazia lipidelor
 • Rolul genei PCSK9 in metabolismul lipoproteinei
 • Biologia Vasculara
 • Efectele non-lipidelor/lipoproteinelor genei PCSK9
 • PCSK9 si sistemul imunitar
 • PCSK9 si bolile infectioase
 • Fiziopatologia bolilor cardiovasculare, altele decat ateroscleroza
 • Identificarea nevoilor nerezolvate si/sau a riscului rezidual la pacientii cu risc crescut de prevenire care pot fi abordate cu ajutorul PCSK9

Proiectele trebuie sa includa cercetare stiintifica si rezulatte clinice de baza/pre-clinice/cercetare epidemiologica.

Cercetatorii romani care doresc sa participe se pot inscrie pana  la data de 28 mai 2015.

 

Mai multe informatii gasiti la  www.aspireresearch.org.

 

Text: Bianca Badescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
  Comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.